هزینه‌های سرسام‌آور تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی/ فقط تابلوها و سربرگ‌ها تغییر می‌کنند

ایرج ندیمی با اشاره به تصویب طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به وزارتخانه، گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس اقدام به تصویب چنین طرحی کرده است تا این سازمان را ملزم به پاسخگویی کنند زیرا پاسخگو بودن سازمان‌ها و نهادها اتفاق خوبی است که منجر به رشد خواهد شد اما ارزش این پاسخگویی مساوی با یک هزینه سرسام آور است!

نماینده مردم لایجان و سیاهکل در نهمین مجلس شورای اسلامی، افزود: باید قبول کنیم کشور در شرایطی است که باید بابت هزینه هر ریال پاسخگو باشد و تشکیل یک وزارتخانه جدید می‌تواند هزینه بسیاری را به کشور متحمل کند.

در این شرایط نباید به دنبال تشکیل یک وزارتخانه بود

وی با بیان اینکه تعداد کثیری از خواسته‌های مردم در ایجاد کار و یا رفع مشکلات معیشتی بی‌پاسخ مانده‌ است، ادامه داد: در چنین شرایطی سزاوار نیست که درصدد تشکیل یک وزارتخانه بود.

سخنگوی فراکسیون میراث فرهنگی مجلس گفت: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به لحاظ منابع در حدی نیست که نیاز به پاسخگویی دائمی آن باشد چراکه بیش از آنکه منابع داشته باشد وظیفه و جنبه اجرایی دارد؛ در واقع پول در اختیار دستگاه‌های دیگر است و این بخش بیشتر فعالیت ستادی می‌کند و نمی‌تواند در راستای مباحث مربوط به حوزه اقتصاد گردشگری منابع را توزیع کند.

سخنگوی فراکسیون فرهنگ و گردشگری مجلس با تاکید براینکه اگر قرار است تمامی منابع از بخش خصوصی گرفته و به سازمان برده شود، این بحث تعریف دیگری پیدا می‌کند که اصلا عملی نخواهد بود، افزود: طبق اقدامات کارشناسی شده نمی‌توان این منابع را از دیگر مجموعه‌هایی که به صنعت گردشگری خدمات می‌رسانند دریافت کرد و اگر بگویم بودجه جداگانه‌ای را در اختیار این وزارتخانه قرار داده شود به دلیل اینکه اصلا چنین بودجه وجود ندارد باز هم عملی نیست.

وی افزود: به‌عنوان عضو تلفیق بودجه و نائب رئیس اول کمیسیون اقتصادی از جهت آشنایی با اعداد و ارقام می‌گویم؛ اساسا چنین رویکردی حداقل در این شرایطی به صلاح نیست. این در حالی است که نمونه‌های مشابه یعنی ادغام چند وزارتخانه که تاکنون صورت گرفته است به نتیجه مطلوب نرسیده‌اند.

نباید به جای شام و ناهار به دنبال آفتابه و لگن رفت

ندیمی با ذکر مثالی در این باره ادامه داد: مثلا ادغام وزارت ورزش جوانان عملا جوانان را تحت شعاع ورزش قرار داد، ادغام وزارت راه و شهرسازی، مسکن را و همین‌طور وزارت صنعت و تجارت، صنعت را تحت شعاع قرار داد. بنابراین در چنین شرایط نباید به جای شام و ناهار به دنبال آفتابه و لگن رفت، بهتر است در اداره کشور به  گونه‌ی عمل کرد که بتوان پاسخگوی مطالبات مردم شد. 

سخنگوی فراکسیون فرهنگ و گردشگری مجلس با تاکید براینکه طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه ضرورت ندارد، گفت: دوستان طراح به این مخالفت‌ها توجه داشته باشند چراکه این معاونت از نظر ساختاری در جایگاه دستگاه‌هایی پروژه محور، طراح و یا دریافت کننده منابع برای هزینه کردن در بخش‌های مختلف تعریف نمی‌شوند.

وی افزود:‌ این سازمان بیشتر یک معاونت حامی و ناظر است که رفع موانع می‌کند یعنی به طورمثال هتل نمی‌سازد اما کمک می‌کند که هتل ساخته شود، خودش پول خرج نمی‌کند بلکه سعی می‌کند از صندق توسعه و یا بودجه سهمی را برای متقاضیان این بخش در نظر بگیرد. متاسفانه این سازمان منابع بسیار محدودی دارد و حتی نمی‌تواند برای شهرستانی که مثلا حدود 500 مرکز میراث فرهنگی دارد، بیشتر از یک الی دو مورد در سال هزینه کند؛ بنابراین با چنین رویکردی تبدیل آن به وزارتخانه منطقی به نظر نمی‌رسد.

تنها تابلوهای سردر و سربرگ‌ها تغییر می‌کنند

وی افزود: کشورهای توسعه یافته وزارتخانه‌های چند نفری دارند و ما با این همه عده، تنها تابلو سر در  و سر برگ را تغییر داده و چیز دیگری نصیب مملکت نخواهیم کرد؛ این اتفاق در تجربه به ما ثابت شده است، بنابراین با هدف کوچک کردن دولت تشکیل وزارتخانه برای کشور ضروری نیست.

سخنگوی فراکسیون فرهنگ و گردشگری مجلس با بیان اینکه بهتر است این مجموعه را در حوزه وظایف و اختیارات کمک کرد، گفت: با توجه به این سه گانه؛ یعنی دستبرد در وظایف و اختیارات، کاهش بودجه به نسبت منابع موجود و از جهت انتظاراتی که وجود دارد، بهتر است که برای مباحث دیگری وقت گذاشت و به دنبال توسعه ظواهر نبود.

انتهای پیام/

کد خبر 1394022342